A nyári tábor

A nyári tábor

Pálköve2014. július 28-án megkezdődött a nyári tábor. Mariann néni, Borkáné Ica néni és Sipos Kati néni vezetésével elindultunk Pálkövére. Aranyos táborhely fogadott minket. 7-8 ember volt egy szobában. Vicces volt, mivel ha az egyik ágyat megmozgattuk, a többi is mozgott vele.

Hétfőn odaértünk, s kedden már mentünk is túrázni. Az első megálló Ábrahámhegyen a bökktetői kilátó volt. Gyönyörű volt, s a geoládázók már is akcióba léphettek. Mindenki nagyon fáradtan tért vissza, de a kedvük annál jobb volt. Szerdán Tapolcára mentünk. A Nagyboldog- asszony templomot tekintettük meg. Utána elmentünk a Malomtóhoz. Hatalmas aranyhalak úsztak benne. Volt szabad városnézés is. A napot esti karaokéval zártuk. Csütörtökön az egész napos túrát el kellett halasztanunk az idő miatt, ezért a sümegi várba mentünk. A vár után a kocsimúzeumba mentünk. Pénteken Révfülöpön hajókáztunk. Mariann néni kicsit mérges volt, mert a bácsi azt mondta nincs messze, mégis szinte 1,5 órát sétáltunk odáig. A hajókázás után az ecsérpusztai templomromot néztük meg. Nekem még így is tetszett, hát akkor milyen volt régen?! Pénteken megcsináltuk az egész napos túrát. Ellátogattunk II. János Pál pápa síremlékművéhez. Kisfaludy kilátóA következő úticél a Kisfaludi kilátó volt. Ez talán még szebb volt, mint az előző. Ezután megnéztük a Rózsakövet, aminek gyönyörű története van! A legenda szerint, ha egy szerelmes pár ráül, akkor hamarosan menyegző lesz. Hazamentünk és volt, aki máris elkezdett pakolászni. Az utolsó estét még lezártuk egy jó kis karaokéval. Szombaton reggel már mindenkinek pakolnia kellett (sajnos). Miután mindenki összerámolt, csináltunk egy kis versenyt. A vetélkedő végén gyönyörű versek születtek. Mindenki jól szórakozott. Időközben (az egész hetet nézve) volt pingpongbajnokság, foci a németekkel, színdarab, fürdés a Balatonban, kidobó, kártyajátékok, társasjátékok, disco és geoládázás. Elindultunk haza. Mindenki örült is, meg nem is. Örültünk, mert láthatjuk a szüleinket, és szomorúak voltunk, mert vége lett a tábornak.

Tehát augusztus 4-én hazamentünk. Nekem ez volt az első és legklasszabb táborom! Bátran ajánlom mindenkinek! Jelentkezzetek Mariann néninél, hátha van még hely! Én nem hagyom ki!

Tóbiás Viktória